dijous, 21 de maig del 2009

Projecte Final Enginyeria Química

Per petició d'alguns =) em disposo a informar-vos que he estat guardonada ex aequo amb el premi del millor projecte d'enginyeria química que convocava l'UPC. Aquí en podeu trobar l'acta.
La veritat és que sempre és bo rebre premis. No pel premi en si, sinó pel fet que algú valori la teva feina, les hores dedicades i quan veus que allò que t'agrada serveix per alguna cosa, encara millor. Jo ja sé que no guanyaré més premis literaris (només els guanyava de petita al col·legi), ni tampoc cap concurs de maquetes (entre altres coses perquè no toco cap instrument), així que no em queda altre remei que presentar-me en els concursos que són del meu camp.
El projecte guanyador és el que vaig fer a la TU Berlin durant la meva estada ERASMUS en aquesta preciosa ciutat alemanya. El tema? Ultrafiltració de tensioactius. Aplicació? Recuperar catalitzadors que se solubilitzen a dins les micel·les per tornar-los al seu medi de reacció.
No sé si al jurat els va agradar el tema, la seva aplicació, la formalitat del projecte, el fet que estigués en anglès, que l'hagués fet a Berlin, que vingués de la UB... Però el cas és que els va agradar i així m'ho han fet saber.
Avui hi ha hagut l'acte de lliurament del premi a la sala capella de l'ETSEIB. Ha vingut el rector de la universitat per lliurar ell mateix els diplomes i els xecs corresponents. Tothom semblava bastant content i animat i això és bonic. A veure si aquest concurs, que està obert a totes les universitats catalanes, va a més i cada any s'hi presenten més projectes. També és una manera d'incentivar els alumnes i de motivar-los per fer la feina ben feta.
Jo estic molt contenta, i espero que vosaltres també =)
Ara, però, toca continuar amb un altre projecte. Tema? Obtenció d'hidrogen a partir de glicerol. Aplicació? Aprofitar el glicerol de la producció de biodiesel i obtenir hidrogen per una altra via diferent que a partir del gas natural pensant en les seves possibles aplicacions futures.
A veure si a algú també li agrada!

2 comentaris:

judith ha dit...

Felicitats!!I que en segueixis guanyant molts més, no en tinc cap dubte!

Unknown ha dit...

Joder, ets una crack de les bones! Però si hagués presentat el meu projecte, un altre gall cantaria... hum!


:_(

(t'han donat molts dineritos?)

En qualsevol cas, moltes felicitacions!!!