dimarts, 8 de novembre de 2011

Français!

Avui era el segon dia del curs de francès. Ahi vam fer un test de nivell (comprensió oral, expressió oral i expressió escrita) i avui començava de debó. Érem uns 40 alumnes, i ens han dividit en tres grups. Al meu grup som uns 13, crec, i som al nivell intermig-avançat. Diu que hi ha gent des del B1, passant pel B2 i fins al C1, així que és bastant heterogeni. Potser valdria més que tots estiguéssim més igual, però bé, ja em sembla bé.

Avui ha sigut dia de presentacions, així que jo també us presentaré aquí una mica la classe. Hem hagut de fer parelles, presentar-nos i després explicar als altres la informació que has recollit. Doncs bé, resulta que jo estava asseguda al costat d'un noi d'Àustria, en Johannes, que resulta que ha fet una estada de tres mesos a Berga, i entén una mica el català i sap algunes paraules també. Fa molta gràcia. A més, m'ha presentat dient que era de Catalunya i que "per si algú no ho sap, és la regió que hi ha al voltant de Barcelona, la seva capital". No ha dit res d'Espanya, molt bo. Els de Berga el van ben ensenyar. També coneix Vic, i m'ha dit que era la capital de l'independentisme català. Diu que s'ho va passar molt bé a Catalunya. Estudia forestals, un màster Erasmus Mundus ,que l'ha portat a Finlàndia, Catalunya, França i després cap a Laos. I "què faràs després"? "Salvar el món". De moment, farà el treball de màster, i després ja es veurà. Abans va fer enginyeria mediambiental i està assabentat (més o menys) de tot el tema del peak oil i del crash oil i tot això. Al seu costat hi havia en Jakob, un noi alemany, de prop de Munic, que també fa forestals. Qui més... Una noia xinesa que parla molt bé el francès i sembla molt agradable, una noia de Madrid, la Sila, que és la més jove de la classe (20 anyets) i estudia belles-arts, dos de Vietnam molt simpàtics, un de Bolívia ja casat, un de Veneçuela amb 39 anys (el més vellet), una noia molt posadeta i un noi de Romania, un noi de Brasil que costa molt d'entendre.. Qui em falta... Crec que més o menys ja està.

El curs pinta bé. Ha dit que li podem fer redaccions i que les corregirà, haurem de fer una presentació sobre un article d'algun diari que ens interessi, i ens ha donat moltes pàgines útils per aprendre francès. Ara toca posar-s'hi!