diumenge, 23 de setembre del 2012

Gauchos

Ahir vam anar a veure un partit de futbol, soccer, entre l'UCSB Gauchos i l'UCLA. Quin partit més avorridot! Tot i que hi havia coses molt divertides durant el partit... per exemple, algunes curiositats: a l'entrada et miren el que portes a la maleta, i no et deixen entrar amb cap beguda ni menjar, ni tan sols uns caramels que portava a la bossa, tipus sugos, però que al final em vaig amagar la mà i em van deixar passar; donen unes mans de plàstic tou per anar animant durant el partit, hi ha un munt d'estudiants que van a veure els partits - tenen entrada gratis - i animen molt, aquests mateixos estudiants estan proveïts d'unes cartolines vermelles i quan passa alguna cosa que no agrada i el jugador contrari fa falta, ensenyen tots les targetes vermelles i criden uuuuuuuuu, també quan està fent un córner l'equip favorable, comencen a picar de peus a terra ben fort com esperant a veure què passarà, quan pica la pilota el porter contrari fan un loo loo loo looser!, el temps es va descomptant: dues mitges parts de 45 minuts. Quan el temps arriba a 4.26 comencen el compte enrere, six, five, four, three, two, one, four-twenty! Criden tots, perquè es veu que el dia 20 d'abril (four-twenty), ai, ara no recordo què va passar... ho miro, ah si, això: resulta que és el dia de consum de cannabis, però ve d'uns que quedaven a les 4.20 per fumar marihuana... En fi, que aquí criden tots quan el temps passa per 4.20. Una cosa molt curiosa és que tiren tot de tortillas o fajitas enlaire i cap al camp, sobretot sobretot, quan el partit local fa gols, perquè mira, es diuen Gauchos, i pensen, mira, Mèxic, relació directe amb les tortillas. Total, que ara és una tradició i tiren moltes i moltes tortillas. Semblen platets voladors, frisbees, volantt enlaire i cap al camp. I després hi ha tota una colla de nois i noies que es dediquen a recollir tortillas del camp. Ho podeu veure en alguna foto més avall. A la mitja part tenen tot de nens petits jugant a futbol al camp, i una pantalla on van passant anuncis. Com odio els commercials! Pfff! També canten l'himne d'Amèrica abans de començar el partit, a capella, un noi amb un micro al mig del camp, i tothom sèrio i dret, es clar, i aplaudint al final. Ah, si queden empatats, fan una pròrroga, que en diuen over-time, de dues parts de 10 minuts cada una i 2 minuts de mitja-part, però si algú fa un gol abans d'acabar, es proclama guanyador, i si ningú fa cap gol, doncs queden empatats. Ahir (divendres) van quedar empatats 1 a 1. El primer gol el va fer l'UCLA, i el segon, després de molts canvis (que, per cert, poden anar rotant i fent molts canvis) i un lesionat, va fer gol l'UCSB! I tot de tortillas volant pels aires! En fi, us deixo algunes fotos del partit!