dimarts, 24 de maig del 2011

Ja falta poc...

... per la final de la Champions! Sí sí, des d'aquí també la miraré... Espero que ben acompanyada i amb bon menjar i beure =)

Avui ha sigut un dia normalet. Al laboratori tot bé, però encara no surt res de bo... Espero algun dia poder veure la llum! De moment, anar provant tubs i tubs... He fet servir avui un liofilitzador, que serveix per treure l'aigua d'algun lloc, és a dir, assecar, però a baixes temperatures (per sota de zero) i a baixes pressions (al buit). D'aquesta manera, l'aigua passa de sòlid a gas directament, és a dir, sublima. Així la mostra no es fa malbé, perquè no s'ha d'escalfar, ni bull, ni s'evapora res. És ben divertit. Bé, l'aparell ho fa tot, però el concepte és interessant.

I demà utilitzaré un aparell per mesurar tensions interfacials pel mètode de l'"spinning drop", o gota rodant. Es tracta de posar la fase més densa en un capil·lar, i injectar-hi una gota de l'altra fase (per exemple aigua la fase densa, i oli l'altra). Després fas girar el capil·lar i mesures el diàmetre de la gota. Tot molt sofisticat, amb una lupa i tot. La gota, quan gira, té una forma cilíndrica. Després bé, amb uns càlculs que van treure uns senyors molt llestos pots aconseguir la tensió interfacial sabent les densitats de les dues fases, la velocitat a la qual gires el capil·lar i el radi de la gota. A veure si surt bé!

I quin lio això de les eleccions. Em posa de mala llet aquest Anglada i tota la xenofòbia i racisme que corre per Catalunya i també pel món. Primer, molts dels immigrants que hi ha ja no són immigrants, sinó que han nascut a Catalunya, ja són de segona o tercera generació, diguem-ne. Segon, en un món tan globalitzat com ara tenim, què importa qui visqui on visqui? Jo mateixa també sóc immigrant a França ara mateix, i no per això em tracten diferent. Tercer, us penseu que els immigrants, els de la primera generació, han marxat del seu país perquè han volgut? Ningú (o pocs) marxaria si al seu país les coses anessin bé... Ai, no sé no sé. Al cap i a la fi tots som persones, i ja està! A veure quan ho aprenem d'una vegada. Què passa? Que només respectem els senyors que porten americana, camisa i pantalons de pinces? L'aparença és el que ens enganya, estem molt mal acostumats...

Bé, bona nit.