dimecres, 7 de juliol del 2010

Suiioobi, 2010/07/07

(Avui, de fet, és igual si és el mes o el dia que va al davant... Quin lio amb les dates al revés, encara no m'hi he acostumat, i quan m'hi acostumi ja hauré de tornar a canviar. Alguna vegada a la vida em vaig acostumar a fer-ho amb punts dd.mm.aa, també amb guionets dd-mm-aa, amb barres dd/mm/aa, i ara al revés. A vegades posen mm/dd/aa o a vegades aa/mm/dd. Un lio, vaja! Quan hi ha dies vint-i-pico no passa res, però entre l'1 i el 12 un sempre es pot equivocar! Si posés 10/07/07, potser d'aquí uns anys em penso que era el 10 de juliol del 2007! Bé, acabo ja el parèntesi!)
Doncs, efectivament, el logo de Quicksilver està inspirat en "The Great Wave of(f) Kanagawa"(神奈川沖浪裏 Kanagawa Oki Nami Ura, lit. "Under a Wave of(f) Kanagawa"). - No sé si va amb una "f" o amb dues, tot depèn del sentit, suposo. O bé, "l'onada de Kanawaga" o "l'onada davant de Kanawaga"? Ni idea, però al Google surt més vegades "off" i no ho entenia i m'he encuriosit. A la traducció castellana posen "de", però a l'alemanya posen "vor" que vol dir "davant de". Aquí ja, penseu el que vulgueu. Total, que resulta que és una obra d'un artista japonès, un tal Hakusai, del segle passat (l'era Edo - he de mirar això què vol dir, però ho he vist a molts llocs, i crec que Tokyo abans era Edo... Crec que és l'era en què el Japó estava "tancat" al món, però ja ho confirmaré), que va pintar 36 quadres on hi surt el Fuji, i aquest n'és un d'ells, el més famós. I d'aquí ve el logo de Quicksilver (el de noia és doble i simètric) i també, efectivament, el dibuix del JapanRailPass. I, sabeu què? La capital de Kanagawa és... Yokohama!

Avui us vull parlar una mica del menjar que m'he anat trobant a la meva vida diària aquí a Yokohama. Dino cada dia a la universitat, com ja us vaig dir. Entre 3 i 5 € quedes ben tip. Hi ha de tot menys el típic sushi i sashimi, que són massa cars pels estudiants. Tenen algunes coses curioses, com ara una màquina que treu arròs per un tub. Has de triar el bol petit (val uns 80 cèntims), el mitjà o el gran. Poses el bol sota del tub (sota l'aixeta), cliques S, M o L, i surt arròs! És molt curiós. També tenen com una espècie de "self-service" on has de posar el menjar a dins d'unes plates rectangulars amb 8 compartiments, i va per pes. A la caixa hi ha una balança, et pesen el que has agafat i pagues. També tenen plats ja fets, com els noodles, udons, plats d'arròs amb coses, plats de peix i plats de carn... I l'aigua i el te verd són gratuïts. Això pel que fa al dinar.

Pel que fa al sopar, normalment el que faig és anar a les botigues-supermercats del barri i comprar el menjar allà. És molt divertit, perquè sempre hi ha la fila amb el smangues i veus sempre entre 5 i 15 nois japonesos (no he vist cap noia encara) amb un manga a la mà i llegint-lo. No sé si al final algú n'acaba comprant, perquè n'hi ha que s'hi estan estona allà! Fa molta gràcia... A part d'això, tenen unes neveres amb els típics iogurts, formatges, i també plates amb menjars preparats i altres coses rares per mi, com triangles d'arròs embolicats amb algues farcits d'alguna cosa (d'aquests n'he comprat avui, valen entre 100 i 130 yens cada un. Suposo que a davant deu dir de què són, però com que no entenc res, n'he agafat un de taronja i un de blau. A veure demà amb quina sorpresa em trobo...), peixos, pastissos, i mil coses més.

Molt curiós. I aleshores, tenen també molts pots amb "noodles" d'aquests que hi has d'afegir tu l'aigua calenta, com aquests:Avui m'he menjat el de dalt. Molt millor que el segon, que em vaig menjar fa uns dies. És molt còmode, i més tenint en compte que no tinc gaires estris per cuinar...

També tenen moltes patates de bossa, els fruits secs aquells japonesos, unes neveres de porta amb mil begudes... És curiós que les ampolles grans, de 2 L són de forma rectangular, com aquestes que us mostro a continuació. Una és d'aigua i l'altra de taronjada. Així va molt millor d'empaquetar, i per transportar, i a la nevera hi cap perfectament. Molt llestos.

Ampolla vista des de dalt (planta, en diuen, oi? Alçat, planta i perfil) Doncs aquí teniu l'alçat i la planta.

També pots trobar "camembert" i pa bimbo, com podeu veure. El pa bimbo és molt gruixut i molt bo! Sembla brioix...

I llet i cereals, per esmorzar! La llet és sempre d'aquesta que ha d'estar a la nevera, i els tetrabricks són quadrats, en comptes de rectangulars. Aquí veieu una foto d'alçat i de perfil, amb unes corbes dibuixades que no sé pas què volen dir. L'etiqueta també et diu com has de plegar el paquet per llençar-lo i reciclar-lo. Ui, el reciclatge! Aquí ho reciclen tot (ja faré un altre post amb el sistema d'escombraries que tenen, ben interssant!) i més.

També tenen els seus propis "mikado". No tenen massa coses de xocolata, però alguna cosa sí... Visca! Fa gràcia, perquè posen alguna paraula en anglès, i et penses que ho entendràs, però segueixes llegint, i res tu. Això és el que es veu...
I, per últim, una foto del laboratori "de les balances i els tubs": amb en Takuya, en Tawa i en... ai, no en recordo el nom, treballant de valent... Jiji!


Ah, les paraules del dia:
- watashi wa shawa ni iku: vaig a la dutxa
- atsuides(u): fa calor
- jikken-shitsu: laboratori
- watashi wa des(u): (seria com...) jo sóc (però es veu que la gramàtica és molt diferent...
- kandakai: student

Oiasuminasai estimats lectors! M'agrada que us agradi el bloc, i això em dóna ànims per continuar escrivint! Així que comenteu, comenteu! Dozo! Dozo! (= go ahead!)

1 comentari:

pol ha dit...

Diga'ls-hi sooka pronunciat souuuuka que vol dir "ja veig" i m'agrada molt l'expressió!