dijous, 5 de maig del 2011

Us presento el laboratori

Avui us poso unes quantes fotos del lab, ja que he pensat a treure la càmera quan hi anava. Això d'aquí dalt és un dipòsit d'"azote liquid"; té gràcia el nom. "Azote" vol dir "nitrogen" en francès, tot i que ens sembli molt més malsonant... A mi em fa certa gràcia... La següent foto és l'entrada de l'edifici on hi ha el lab; és una entrada lateral, la 4A. El lab queda just entrant a mà dreta, a la planta baixa.

 A la porta hi ha això:
 I a dins del lab, potets i més potets... La pica:
 Aquí hi ha tots els Soxhlet, per fer extraccions sòlid-líquid. Aquí es fa servir per rentar el material porós: com que hi ha restes de tensioactiu, se li fa passar etanol durant 12 h o més i el treu; i després aigua.
 Aquí hi ha el meu despatxet:
 I el lab on peso els tubs i els poso al bany, a diferents temperatures, per veure com es comporten els tensioactius amb aigua; si hi ha micel·les, cristalls líquids, una fase o dues, sòlid...
I sobre aquestes ratlles, la Facultat de Sciences, la meva! Jo entro per la dreta...

I........ això és tot, amics! Ah, avui he descobert un parc, "Parc de loisirs" molt a prop de casa meva on hi ha molta gespa, aigüeta, gronxadors, una piscina, gossos, nens, gent corrent... Algun dia ja hi aniré a córrer... La piscina també pinta bé, però a les 19.30h ja tanca... A veure si algun dia hi puc anar!

1 comentari:

Anònim ha dit...

C'est lequel des deux ton vélo?
ED