dimecres, 6 de juny del 2012

Trànsit de Venus!


Espectacular! Des del lab ho hem mirat amb un telescopi que ha fet la Kristen, anomenat pinhole telescope. Un forat fet amb una agulla en una banda, i el sol es projectava en un fons blanc. Molt bonic. La foto és, però, de la pàgina http://www.exploratorium.edu/venus/, on ho he anat seguint en directe...

A veure si quan el sol es pon puc fer alguna foto!


Trànsit de Venus: es veuen taques solars, Venus al mig, i prominències de raigs de sol.



  El telescopi utilitzat és de 6 polzades (uns 15 cm) de diàmetre, i té un filtre pel sol, sinó es cremaria amb tota l'energia que recull!

 El vermell és per l'hidrogen-alfa, el blau pel calci, i el groc... ara no ho recordo. Al moment que escric això falten 25 minuts pel tercer contacte, i 44 minuts pel quart i últim contacte.

Aquests que segueixo estan molt bé perquè van dient coses de tant en tant. Estan a Hawaii!
El sol que passa a través del foradet i es projecte al fons del microscopi. No es veu Venus a la foto... la càmera no té massa bona resolució!

Un noi mirant pel microscopi

Quan he marxat del el sol ja s'havia post... però tot i així he pogut fer fotos maques.

Una altra foto

Amb les muntanyes al costat
Ja falta poc!
Tercer contacte!
Tercer contacte amb l'hidrogen-alfa... que es veu una capa més llunyana del sol!
Sembla un formatge emmental

El pròxim no serà fins d'aquí 105 anys, el 2117, i dseprés al cap de 8 anys, al 2125... Ara també fa 8 anys de l'anterior, al 2004. Deuen venir en parelles de 8 anys... No ho sé! Ho haurem de descobrir...
Una mica més.
Ja s'està acabant...

Diuen que si voleu veure un trànsit de la Terra, hem d'anar a Mart, el 10 de novembre del 2084... però tal i com està la "cursa" espacial avui en dia... no sé pas si hi arribarem mai! 

Gairebé...
A poc a poc...
Adéu-siau Venus! Però no patiu, Mercuri ens visitarà d'aquí quatre anys...


Què hi trobeu aquí? Si mireu bé, hi veureu un conillet amagat! El veieu? És d'aquest matí... El conill ha creuat el camí per davant de la bicicleta i després s'ha parat per la foto!