dimarts, 10 d’agost del 2010

Arròs = Gohan!

En general, els supermercats d'aquí no són molt diferents que els que estem acostumats. Sí que hi ha menjar que allà no tenim, o tenim en molt poques quantitats, com ara salsa de soja o nori (fulles d'alga). Vindrien a ser els equivalents supermercats catalans, però japonesos, amb el menjar d'aquí.

Ara bé, una cosa que sí que m'ha sorprès molt són els paquets enormes d'arròs que venen, mireu:

És com comprar a l'engròs l'arròs. A la xarxa he trobat que a Japó es consumeixen 60 kg per persona i any, que vindrien a ser uns 160 g d'arròs per persona al dia. Si és una família de 4 membres, són uns 640 g al dia; és a dir, gairebé 4,5 kg a la setmana. Així clar que els nostres esquifits paquets d'1 kg no durarien gens aquí!

I he pogut comprovar personalment que és veritat que cada dia mengen arròs. Ja sigui per esmorzar (amb natto o peix o ou), com per dinar (hi ha un noi que sempre porta un "lunch-box" ple d'arròs blanc) com per sopar. Però, realment és sa i és molt bo, així que cap problema. Ara bé, no entenc com a l'illa hi poden cabre tants camps d'arròs!

PD: Avui el professor ha marxat de vacances una setmana! A veure quanta gent vindrà al lab demà... M'ha demanat que li regui les plantes, que bo. Jo li he dit que sí, evidentment, tot i que ell no sap que, a mi, les plantes, sempre se m'han mort, totes! Espero que aquest cop sigui l'excepció... (només és una setmana...)

4 comentaris:

pol ha dit...

OOhh! meee la planta! :S no hi havia pensat! :D Ara m'hi poso!

arròs no era Gohan? de Son Gohan ;)

amay ha dit...

Gohan, gohan! M'havia despistat!

C'est vrai! I tu ja regues la planta de la galeria? Ai ai...

amay ha dit...

Fa molt temps ja vaig parlar de la quantitat d'arròs:
http://annamaymasnou.blogspot.com/2007/09/arrs.html
Quina gràcia!

Estanc Sant Julià ha dit...

les fotos dels plats superbenenfocades, et venen ganes de clavar-hi una caixelada mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm adeu