dilluns, 2 d’agost del 2010

En Doraemon!

Mireu qui m'he trobat avui a la bústia (i no, no és cap carta, no!):
El senyor Doraemon! I mireu qui em vaig trobar al cel ahir:

També en Doraemon! El gat còsmic del futur que ve al present per ajudar en Nobita! En Doraemon és un dels manga (i ara anime) més famosos del Japó i potser del món (almenys també de casa nostra). Existeix des de fa més de 40 anys ja! I a Japó encara el fan per la televisió! I com podeu veure, també el fan servir per publicitat i surt als castells de focs de Yokohama. És un personatge molt estimat aquí.

Us recordeu d'aquella mena de brioix amb anko que us parlava un dia al bloc? Doncs bé, resulta que són els Dorayaki, el menjar preferit d'en Doraemon! Són els pastissets que sempre menja! Aquest cap de setmana en vaig veure molts per aquí... A veure si algun dia en compro algun jo!

Es veu que el seu creador, en Fujimoto Hiroshi i Motoo Abiko (no sé si un o tots dos) van morir abans de fer el final del manga, així que no té final, tot i els rumors que diuen que tot plegat és un somni... Bé, alguns finals sí que hi ha, on en Doraemon se'n torna al futur... Però crec que per la televisió no sortiran...

Jo recordo de petita - i de no tant petita - mirar la sèrie al CubSúper3 i, tot i que els episodis segueixen un mateix argument, els invents d'en Doraemon sempre valen la pena. Ja m'agradaria tenir una porta màgica per aparèixer ara davant d'algú per terres catalanes... O tenir un casquet volador per donar la volta al món!

Bé, a part d'en Doraemon, com heu pogut veure, el diumenge vaig anar a veure els castells de foc amb els del lab! Quina mà de gent! Impressionant... Per tornar, els carrers del centre estaven col·lapsats fins a l'estació (de vianants eh!).

Abans d'anar-hi, van venir la Chica i l'Eriko a casa meva i ens vam vestir:I després, vam anar a comprar "lunch box" per menjar durant el festival i ens vam asseure al mig del carrer:Van durar més d'una hora, entre una cosa i altra. I va ser molt bonic. Es respirava un ambient de felicitat, i s'anaven sentint "ooooooooooh, oooooooooooooh" i aplaudiments i crits de "visca!" o l'equivalent en japonès. Això sí, feia una calor! Sort que les yukates són fresques!
Aquí us deixo avui, després d'un dia molt cansat, però molt aprofitat (al lab, és clar). Que vagi molt bé la resta del vostre dia; jo m'esmunyeixo sota dels meus llençols per començar una nit plena de somnis...

1 comentari:

Fumée Humo Smoke Fum ha dit...

I la teva foto vestit amb un yukata???? Segur que et semblaves a una japonesa de Japò per cert!