divendres, 9 de juliol del 2010

Festa de Benvinguda!

Gozaimas!
Avui he estat a la facultat fins a les 11 h de la nit! Workalcoholic? No, encara no! A partir de les sis de la tarda hem començat a preparar la festa de benvinguda (per mi!). Que macos! Ha sigut molt divertit. Han començat a treure cols i farina i bols i jo flipava... I ara, què volen fer aquests? I sí sí, a barrejar-hi musclos i gambes i després han tret uns aparells per cuinar elèctrics, com unes cassoles castey però ja amb el fogó incorporat (n'hem d'aprendre tant!). I tothom col·laborant i parant taula, i traient llaunes de beguda de la nevera, i hashis (que són els chopsticks o palets japonesos per menjar) i anar fent cosetes. Us poso unes fotos perquè veigueu com ha anat tot plegat.

Hem menjat okonomiyaki, que són com uns panellets típics japonesos. Recepta: es posa en un bol farina, aigua, col tallada molt petita, un ou, el rebossat de tempura (tenkasu) i o bé marisc o bé carn i es barreja tot. Es fa a la planxa o a la paella, com una truita, primer per un costat i després per l'altra. Un cop a fora, es posa a sobre salsa de soja, maionesa (formant tires), i després peix sec, gambetes seces, i pols d'algues (o el que es vulgui) i cap dins!
Primer pas, la farina al bol!Tallar la col!
Tots els productes que hi posarem per sobre i per dins!El bol ja preparat. Només hi falta la substància!Remena, remena nena!
Els aparells per coure damunt la taula!
Fent barreges i girant els okonomiyakis!Aquí en tenim un per una banda.
I aquí ja a punt de menjar!

També hem menjat takoyaki, que vol dir pop (tako) fregit (yaki). Són unes boles amb una massa semblant a l'anterior, però també amb alls tendres, gengibre rosa (ginger) i s'hi posen trossos de pop a dins. Es fa en uns motlles especials, semblants els de magdalenes, en forma de boles. Boníssim. És típic d'Osaka, m'ha dit la Chika, però ara ja es menja a tot arreu.
Tallant el pop!
Preparant els ingredients...
Quina artista! Aquí podeu veure la col tallada, i els alls tendres (o ceba tendre...) i el bol amb la farina i l'ou més lluny.
Fent els takoyaki! Les boles, i es giren amb bastonets!

Per beure hi havia cervesa, vi blanc (no gaire bo), soda (gasosa) i unes llaunes amb "cocktails" que en diuen ells, que són barreges alcohòliques, normalment amb vodka, soda i alguna cosa dolça i té un gust a fruita dolça, com un suc. També hi havia un altre licor que ara no en recordo el nom...
Ai l'espuma... Xarrupa que vessa! Us presento a l'Eriko!
El de ratlles blanques i blaves és l'Aramaki, el rosa en Tawa, el de la camisa en Taku-chan i el blanc en Soichiro.
Ha sigut divertit perquè anàvem cuinant mentres menjàvem. L'últim a acabar ha sigut en Tawa, que es veu que ja té fama de golafre... Mireu-lo!

Mola molt, perquè sembla que hi hagi molts plats típics d'aquí, i tots saben com fer-ho i com es diuen... Està molt bé! I feia gràcia, perquè hem fet la festa a la mateixa sala on aquest matí hem fet els seminaris! Ja l'he fet. M'han aplaudit quan he acabat, tot i que crec que no n'han entès ni la meitat, entre que el tema és diferent i en anglès... Jo n'he vist un parell en japonès, i tres quarts del mateix!

A part, me'n descuidava! Avui també hi ha hagut a la ni-shoku (a la cantina de la uni) un acte especial. Han fet el "nagashi soumen", que vol dir "fideus que flueixen". I és que, literalment, flueixen. Es posen uns canals que fan baixada per on hi corre aigua. Per una banda es deixen anar fideus i la gent es posa al costat dels canals i els ha d'atrapar amb els hashis i menjar-los. Fa una gràcia! Es veu que ho fan un cop a l'any a la uni. Però no hi hem participat, perquè era una mala hora: després de dinar i abans de la festa, i no teníem gana! Però he tirat alguna foto:


Això que porten els de l'última foto és un "yakuta" però ja us en parlaré un altre dia...

Avui ha plogut molt i fa molt vent... Com que estem al Tsuyu (temporada de pluges...). Però quanets coses que han passat! I gairebé són la una de la nit avui... I demà vaig cap a Tokyo i em vull llevar d'hora, així que nanit**** Que dormiu bé estimats lectors i lectores i, si sou a Barcelona, ja sabeu que demà toca manifestació! Som una nació, nosaltres decidim! Després de la sentència, més que mai! Jo faré la meva manifestació particular caminant per Tokyo amb una samarreta de Catalunya!

1 comentari:

Unknown ha dit...

oooooohhhhhh!!!

Ara que he redescobert el teu bloc ja no pararé de llegir-lo!!! m'encanta que ens enviis les receptes! no paris de fer-ho!!!! quina gràcia tots aquests noms i personatges!!! i la baixada de fideus, im-pres-ssio-nant!!!! visca la terra lliure!!!