dilluns, 5 de juliol del 2010

Getsuioobi, 2010/07/05

Primer de tot, per molts anys papa! Que avui és el teu dia!

Un cop dit això, anem per les curiositats del dia.

Avui m'han dit si em volia inscriure a un torneig de futbol pel dissabte dia 17 de juliol. Com que tots els del lab s'hi apuntaven, jo també - tot i que ja els he dit que no en sabia pas jo, de jugar a futbol. Per inscriure's, tothom feia un dibuix d'un animal i posava el seu nom, així que jo he dibuixat una tortuga i he escrit Anna en japonès. I aleshores m'han dit que tortuga es diu "kame" i he entès el kame-kame del Follet Tortuga. Aquí, del Follet Tortuga en diuen Kame Senin (o l'equivalent a home vell tortuga). M'ha fet molta gràcia tot plegat.

També he après:
- meshiagare: bon profit
- tanjoubi omedetou: per molts anys
- amega futte imasu: està plovent
- samiudesu: fa fred (això ho he dit quan tenien l'aire acondicionat molt fort al lab)

M'han arribat els tensioactius que em vaig autoenviar, així que demà ja començaré a experimentar. A veure què tal va... En Takuya serà el meu mestre =)

I estem molt més al sud aquí a Japó! He anat a córrer una mica després del lab i se m'ha fet fosc. Un cop a casa ho he mirat. A Barcelona, el sol surt a les 6:30 i es pon a les 21:30; doncs aquí, el sol surt a les 4:30 i se'n va a les 19 h. Estan ben sonats aquests japonesos! Ja podrien avançar una hora, així es pondria el sol més tard! Total, qui es lleva a les 4:30 h? Els del meu lab segur que no, que s'hi posen entre 9 i 10 cada dia!

I avui he menjat udon, aquests espaguettis tan gruixuts japonesos, amb suc i verdures i tot això. Vaig aprenent a fer servir els pals per menjar, però sóc la més lenta del grup! Però és que ells van molt ràpids, i em fan anar ràpid a mi... Acostumada a ser de les primeres a acabar-me el menjar, aquí sóc la lenta del grup!

Divendres m'han dit que he de fer un seminari sobre "my previous work"... i després farem una festa. Ha arribat una caixa plena de birres al lab, i l'Aramaki ha dit: they are for drinking, but not now!

Fins ben aviat, lectors imaginaris! Que dormiu bé!

3 comentaris:

Lluís! ha dit...

annnaaa!!

m'alegro que tot vagi bé!!
i veus fins i tots els japos es poden a treballar més tard que tu xDDD

un petó dsd l'altra banda del planeta!!

amay ha dit...

Doncs sí Lluís... Què hi farem! Però tinc sort que treballen molt bé i m'ensenyen moltes coses!
Un petó des de Yokohama!

Anònim ha dit...

Oh!
Feia molt de temps que no passava per aquí i només puc dir...
QUINA ENVEJAAAAAAAAAAAA!!!

A l'hora de dinar m'ho llegeixo tot plegat! :)

Ivan!