dilluns, 26 de juliol del 2010

Somriu!

Avui tot el dia que estic contenta i amb un somriure immens als llavis...
M'he llevat molt bé, amb bona musiqueta i animada. A la uni, a les 11 he quedat amb l'Aramaki per parlar dels resultats. L'he vist content i m'ha dit que he anat molt ràpid a fer les coses. Així que la resta del dia he estat molt feliç, escrivint una mica. Encara en traurem alguna cosa bona (una altra) de tot plegat! Amb poca cosa ja estic feliç...

Avui, però, m'agradaria ser a Barcelona a 2/4 de 10, per la inauguració dels campionats europeus d'atletisme. L'any passat vaig tenir la sort de ser als mundials d'atletisme a Berlín, i vaig entrar un dia a l'estadi a veure en Bolt! A més, l'estadi de Berlín és genial. M'ho vaig passar molt bé. M'agradaria anar un dia a Montjuïc també. Si algú hi va, ja m'ho explicarà! No sé perque m'agrada l'atletisme. Potser perquè a la família hi ha hagut alguns atletes, i sempre hem sigut socis del Club Atlètic Vic, encara que ara fa temps que no hi anem... Quan torni (!) a Vic hi aniré!

Jo, de moment, vaig corrent per aquí. Avui poca estona perquè durant tota l'estona anava sentint trons i veient molts llamps. He vist molts flaixos al cel. Ha començat a ploure per la part de Tokyo, i quan he arribat a casa, al cap de poc ha començat aquí. Quina tempesta! Però, des que estic aquí mai he ensopegat pluja a fora, perquè sempre ho fa al vespre i durant la nit, quan estic dormint. Amb això i tot són intel·ligents!
I per acabar, avui us poso una foto del nishoku, on anem a dinar. Ja sé que us poso moltes fotos del menjar, però és molt bo! I així veieu la plateta que cobren per pes: en la meva safata veieu en primer pla un bol d'arròs i al costat un bol de sopa misu. Al darrere, un bol de te i un bol d'aigua. I a sobre la safata amb compartiments hi ha pinya, pollastre amb soja, una mica d'amanida, uns raviolis xinos, una mandonguilla amb albergínia i un tros de pernil dolç i formatge arrebossat. Boníssim!

Espero que passeu un bon dia i que us amagueu de la calor.
Algunes paraules del dia:
- Fugu: és el peix globus, el verinós. Em va explicar en Wataru que es veu que viu a molta profunditat sota el mar, i quan puja cap amunt, com que hi ha menys pressió, s'infla... Potser per això li diguen peix globus! Els cuiners que el cuinen han de tenir un certificat especial. No patiu, que no crec pas que en mengi jo! Es veu que no hi ha antídot pel seu verí (tetrodoxina), que bloqueja les neurones i, al seu temps, els músculs. Però el pitjor de tot és que te n'adones que t'estàs morint, perquè no perds la consciència, mentre t'estàs quedant paral·litzat... Quina sensació... No vull pas ni imaginar-m'ho!
- Yakiniku: són els restaurants que et fan el peix sobre les brases, a davant teu mateix. Literalment vol dir "carn a la brasa". Encara els he de provar!
- Soba: són uns fideus/espaguettis prims japonesos fets de farina de fajol (alforfón en castellà, buckwheat en anglès). Mai havia sentit aquest nom jo, vull dir el de la farina. Els fideus són de color marronosos. Tampoc els he tastat encara, però fan molt bona pinta! Si busqueu imatges ja ho veureu!
- Kakigouri: el kakigouri és "crushed ice with syrup on top". Per Tokyo hi ha molts ambulants que ho venen. Em va dir en Wataru que és un postre molt refrescant i molt típic. Ell quan era petit s'ho feia a casa. Posava un got d'aigua al congelador, després el treia quan ja era gel i a cop de morter el trossejava i vinga, xarop de qualsevol gust per sobre! Té bona pinta i és molt fàcil! Sobretot el de color blau barrufet!

Oiasuminasai!

1 comentari:

Anònim ha dit...

wapi!!!!! ke fa mol k not dic re!!!! de tant en tant em miro el blog, i mola molt!!! hi han coses molt interessants, tot i k lu del peix verinós, fogu ja u savia, xk surt als simpons!! (culturilla televisiva, jejeje) xo, com s sap k la gent k menja el verí encara es concient, si no es poden moure??? hmmm pels ulls?
buenu, en qualsevol cas, malegro molt kestiguis tan bé i contenta, i ke kuan tornis explikis moltes anecdotes!!!
un petonas, i ens 'veiem' x linntennée!
rekatemuaka,

Umbeta